Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Viisi vinkkiä uima-altaan ylläpitoon

Suunnitteletko uima-altaan puhdistamista? Haaveiletko kirkkaansinisestä, puhtaalta tuoksuvasta altaasta? Lue viisi vinkkiä uima-altaan ylläpitoon ja nauti täydellisestä altaasta koko kauden ajan.

Viisi askelta uima-altaan puhdistukseen:

1. Vakauta pH-arvo

2. Desinfioi kloorilla

3. Torju levät

4. Kirkasta vesi

5. Puhdista säännöllisesti


1

Mittaa ja säädä pH-arvo

Aloita uima-altaan puhdistus mittaamalla veden happamuus eli pH-arvo. Mittaus tehdään testiliuskoilla, jotka näyttävät pH-arvon värimerkillä kun kastat liuskan altaaseen. Altaan optimaalinen pH-arvo on 7,0–7,6, jolloin kloorin vaikutus on paras mahdollinen. Lisää tai vähennä arvoa pH-säätimellä.

Mitä tapahtuu, jos pH on liian korkea tai matala?

Liian korkea pH-arvo tekee vedestä emäksistä, jolloin se voi ärsyttää ihoa ja silmiä. Lisäksi se saattaa aiheuttaa kalkkikertymiä altaaseen. Liian matala pH-arvo tekee vedestä hapanta, jolloin se voi vahingoittaa altaan metalleja.

Kuinka usein altaan pH-arvoa mitataan?

Tarkista altaan pH-arvo kerran viikossa. Veden pH-tasoon vaikuttavat useat tekijät, kuten ilman lämpötila ja uimakertojen määrä.

2

Desinfioi kloorilla

Lika, bakteerit ja levät viihtyvät hyvin altaassa. Siksi vesi täytyy puhdista kloorilla. Nopeavaikutteinen kloori torjuu tehokkaasti sieniä ja bakteereja sekä kirkastaa veden. Pidä allasvesi hyvässä kunnossa lisäämällä tavallista klooria tai pitkävaikutteisia klooritabletteja.

Kuinka usein klooria tulisi lisätä?

Kun olet desinfioinut veden aloituskloorilla ja siirtynyt sitten pitkävaikutteisiin klooritabletteihin, lisäys tulisi tehdä kerran viikossa.
 

Muista!

Veteen voi mennä vasta 12 tunnin kuluttua kloorin lisäämisestä. Lisää kloori illalla, jolloin pääset uimaan aamulla.

3

Torju levät

Vihreä vesi ei houkuttele uimaan. Torju levät torjunta-aineella. Levän torjunta-aineen lisääminen altaan kloorikäsittelyn jälkeen estää uusien levien kasvun ja kirkastaa veden.

4

Mitä tehdä, kun uima-altaassa on sameaa vettä?

Kokeile saostusainetta eli flokkulanttia, mikäli vesi on sameaa desinfioinnista ja levän torjunnasta huolimatta. Aine saostaa vedessä olevat epäpuhtaudet ja helpottaa suodatinjärjestelmän tai allasimurin toimintaa. Tuloksena on kirkas, kaunis ja miellyttävä allasvesi.

Muista!

Altaan pH-arvo tulee vakauttaa ensin, jotta saostusaine tehoaa!

5

Pidä allas puhtaana

Pidä allas puhtaana vakauttamalla pH-arvo, lisäämällä klooria ja puhdistamalla allas. Onko altaan seinille ja pohjalle muodostunut ikäviä kalkkikertymiä? Käytä kalkinpoistoainetta! Altaan osiin ja laitteisiin pinttynyt lika, rasva ja muut epäpuhtaudet voidaan poistaa rasvanpoistoaineella.

15 Tuotteet