Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Valitse oikea ulkomaali

Saatavilla on monia erilaisia ulkomaaleja. Jotkin niistä on suunniteltu vain tiettyyn tarkoitukseen, ja toiset sopivat useisiin eri käyttökohteisiin. Maali koostuu pääasiassa väripigmentistä, sideaineesta ja ohenteesta sekä kuivausaineesta eli kovetteesta. Maali valitaan maalattavan kohteen mukaan.

Ulkomaalin valinta julkisivulle

Jos maalaat käsittelemätöntä paneelia, voit valita maalityypin vapaasti. Maalattu julkisivu pitää kuitenkin maalata samalla maalityypillä kuin aiemminkin.


Mikä on lietemaali?

Lietemaali koostuu liimaan lietetystä väripigmentistä. Siihen on lisätty pellavaöljyä, joka vahvistaa sideainetta. Se on melko peittävä ja mattapintainen maali.

Milloin tarvitaan pohjamaalia?

Kaikki käsittelemättömät puupinnat ulkotiloissa vaativat pohjamaalia. Tämä koskee myös aiemmin maalattuja pintoja, jos lohkeillut maali on kaavittu pois niin, että puupinta on paljastunut.


Milloin kannattaa käyttää kuultomaalia?

Kun haluat suojata pinnan maalilla siten, että puun syyt jäävät näkyviin, kuultomaali on erinomainen vaihtoehto. Se korostaa myös puun luonnollista pintarakennetta. Myynnissä on niin läpikuultavia kuin peittäviäkin kuultomaaleja.


Erikoismaalit

Erikoismaaleja käytetään esimerkiksi ikkunoiden karmeihin ja reunalautoihin. Niitä voi käyttää myös metallipinnoille. Niiden avulla voit luoda kontrasteja, soinnuttaa värejä yhteen tai luoda esimerkiksi julkisivulle ja ulkokalusteille yhtenäisen ilmeen.


Vesiohenteinen vai liuotinohenteinen maali?

Ulkotilojen puupinnoille valitaan yleensä vesiohenteinen maali. Se on ympäristöystävällisempi ja usein kestävämpi kuin liuotinohenteinen maali, mutta vaatii yleensä useampia levityskertoja ja huolellisempaa esikäsittelyä. Erittäin kuluneille tai huokoisille puisille yksityiskohdille kannattaa valita öljymaali, sillä se voi pidentää puupinnan elinikää.

35 Tuotteet

35 Tuotteet