Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Puutarhatyökalut istuttamiseen

Onko korkea aika täyttää kasvihuone, lavakaulukset ja ruukut mullalla ja siemenillä? On tärkeää käyttää hyviä puutarhatyökaluja! Lue tästä, mitä puutarhatyökaluja tarvitset istuttamista varten.

Viisi tarpeellista puutarhatyökalua kotiviljelijöille!

  • Kuokka
  • Istutuslapio
  • Pistolapio
  • Kottikärryt
  • Puutarhakäsineet

Kuokka ja istutuslapio puutarhamaalle ja kasvihuoneeseen

Kuokan avulla poistat rikkaruohot ja möyhennät mullan. Jos työskentelet isolla puutarhamaalla, voi pitkävartinen kuokka olla hyödyllinen apu, mutta jos viljelet kasvihuoneessa, lyhyt varsi on näppärämpi.

Istutuslapio on kätevä apuväline varsinkin, jos viljeltävä alue on pieni. Sitä käytetään yleensä pienten kasvien istuttamiseen kasvihuoneeseen, lavakauluksiin ja ruukkuihin.

Vinkki! Säilytä puutarhatyökalut pitimessä

Käyttämällä näppärää työvälinepidintä pidät varaston, työkaluvajan tai puutarhavajan helposti siistinä ja järjestyksessä. Kun ripustat lapion, haravan ja kuokan pitimeen, säästät tilaa ja löydät työkalusi helposti!

Millainen lapio kannattaa valita?

Kaikki alkaa ensimmäisestä lapion pistosta, ja siihen tarvitaan tietysti hyvä lapio! Valitse lapio sen mukaan, mitä aiot tehdä puutarhassasi.

  • Pistolapio – Satsaa kestävään pistolapioon, jos tiedossa on paljon lapiotyötä esimerkiksi, kun aiot rakentaa uuden puutarhamaan.

  • Puutarhalapio – Puutarhalapio sopii kapean muotonsa ansiosta hyvin istutukseen ja muihin töihin, joihin tavallinen lapio on liian leveä.

  • Istutuslapio – Valitse istutuslapio tai vastaava lapiotyyppi, jossa on suora terä, kukkapenkkien ja nurmikon reunojen tasoittamiseen. Sen avulla voi myös kaivaa kasveja ylös ja siirtää ne toiseen paikkaan.

Suojaa kätesi puutarhakäsineillä

Vältä multa kynsien alla ja tikut sormissa! Kunnolliset nahkaiset puutarhakäsineet suojaavat käsiä ja pitävät ne lämpiminä kylmällä säällä viljelykauden alussa.

Vinkki! Säilytä sormionäppäryytesi asentajan käsineillä

Tuntuvatko puutarhakäsineet kömpelöiltä? Myös asentajan käsineet tai jotkin nitriilikäsineet sopivat puutarhatöihin. Niiden avulla saat pitävän otteen työkaluista.

Kottikärryt on korvaamaton kuljetusväline puutarhassa

Jos olet juuri hankkinut puutarhan, huomaat pian, kuinka kätevä apu kottikärryt ovat. Niiden avulla voit kuljettaa kätevästi multasäkkejä, työkaluja ja kasveja. Kottikärryistä on paljon hyötyä myös kevätsiivouksen aikana, kun oksia, lehtiä ja muuta puutarhajätettä pitää viedä kompostiin.

"Kottikärryistä on paljon hyötyä myös kevätsiivouksen aikana, kun oksia, lehtiä ja muuta puutarhajätettä pitää viedä kompostiin."

103 Tuotteet

103 Tuotteet

Olet nähnyt 40 / 103 tuotteesta