Jula
Etsi
Etsi

Näin kastelet puutarhan

Vesi on olennaisen tärkeää puutarhasi hyvinvoinnin kannalta. Mutta milloin on oikeastaan paras aika kastella? Ja miten sitä voidaan tehostaa? Tässä ovat parhaat vinkkimme, joilla saat puutarhasi kukoistamaan!

3 nopeaa kasteluvinkkiä!

Kastele runsaasti, mutta harvoin.
Aamu on paras aika kastella.
Sateella tai pilvisellä säällä juuret imevät vettä paremmin.

Kuinka usein ja kuinka paljon minun pitäisi kastella puutarhaani?

Miten kastelet kasvit ja pensaat
Useimmat kasvit hyötyvät siitä, että niitä kastellaan paljon, mutta harvoin. Kun kastelet runsaasti, juuret pyrkivät alaspäin saadakseen kosteutta. Syvät juuret antavat kasveille paremmat mahdollisuudet selviytyä kuivuudesta.

Miten kastelet nurmikon
Vanha nurmikko selviää usein sadevedellä, mutta sitä voi olla tarpeen kastella kuivuuden aikana. Vastaperustettu nurmikko sen sijaan vaatii paljon vettä - kastele useita kertoja päivässä. Sadettimen avulla voit levittää vettä tasaisesti nurmikolle.

 

Vinkki!

Jos haluat tietää, oletko kastellut nurmikkoasi riittävästi, voit tehdä viillon maahan. Mullan tulisi olla kosteaa jopa 10-15 cm syvyydessä.

Kastelenko aamulla vai illalla?

Kastelu on parasta tehdä aamulla. Aamukastelu antaa juurille aikaa imeä vettä ja maa ehtii kuivua ennen yötä. Päiväkastelu johtaa siihen, että paljon vettä haihtuu auringon tai lämmön vaikutuksesta. Kun kastelet illalla, maa pysyy märkänä koko yön, mikä lisää sienien ja etanoiden riskiä. 

Millä säällä minun pitäisi kastella?

Maaperä imee enemmän vettä, kun se on jo ennestään kosteaa, kun taas kuivalla maaperällä on vaikeuksia imeä vettä. Siksi voi olla hyödyllistä kastella ennen tai jälkeen sateen. Jos sadetta ei ole näköpiirissä, on hyvä kastella, kun on pilvistä.

"Jos kastelet keskellä päivää, paljon vettä haihtuu auringon tai lämmön vaikutuksesta."

Vinkkejä tehokkaaseen kasteluun

Tippaletkun avulla voit kastella ajallisesti tehokkaasti ja vettä säästävästi. Tippaletku asetetaan kukkapenkkiin, ja se tiputtaa hitaasti vettä pienten reikien läpi. Täydellinen pensasaidalle tai viljelmille!
Kerää sadevesi vesitynnyriin! Se kerää talteen veden, mikä on hyväksi sekä lompakolle että ympäristölle. Käytä vesi sitten puutarhan istutuksiin tai viljelmiin.
Kastelupussi kastelee kätevästi juuri istutetut tai kuivuneet puut. Runsaan veden lisääminen antaa niille myös syvemmän juuriston.

 

 

 

Tiesitkö, että...

Veden lämpötilalla on merkitystä! Kasvit pitävät eniten vedestä, jonka lämpötila on sama kuin maaperän ja ympäröivän ilman. Yksi niksi on täyttää ja laittaa kastelukannu ulos hetkeksi ennen kastelua.

84 Tuotteet

Olet nähnyt 40 / 84 tuotteesta