Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Kerää sadevettä puutarhan kastelua varten

Kerää sadevesi talteen, niin saat ilmaiseksi vähäkalkkista vettä, jolla voit kastella puutarhakasveja. Olemme keränneet tähän neuvoja, joiden avulla voit ottaa sadeveden talteen.

Kolme yleistä kysymystä sadeveden keräämisestä

1

Miksi sadevettä kannattaa kerätä?

Keräämällä sadevettä saat vettä ilmaiseksi ja hankit itsellesi vesivaraston, jonka turvin voit kastella puutarhaasi pitkien lämpimien ja kuivien jaksojen aikana. Veden ei kannata antaa maata talon nurkilla. Ottamalla sadeveden talteen voit samalla johtaa sen pois maasta.


2

Miten sadevettä kerätään?

Tarvitset sadeveden keräämiseen vesitynnyrin tai kulhon, joka liitetään talon syöksytorveen. Peitä tynnyri kannella tai verkolla, jotta lehdet, lika tai pieneläimet eivät joudu veteen. Lehtien kertymistä voi vähentää käyttämällä kouruverkkoa ja syöksytorven suodatinta.


3

Mihin sadevettä voi käyttää?

Kerättyä sadevettä voi käyttää kasteluun. Vesi on ilmaista, ja lisäksi kasvit voivat paremmin, kun kastelet niitä vähäkalkkisella sadevedellä hanaveden sijasta. Muista kuitenkin, että seisovaan sadeveteen voi kertyä levää, joten käytä sadevettä säännöllisesti ja tyhjennä tynnyri aika ajoin.


17 Tuotteet