Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Opas Sous Vide -ruoanlaittoon

Sous Vide eli tyhjiökypsennyksellä valmistat täydellisiä vihanneksia, suussasulavaa lihaa ja kalaa todella helposti.

Mitä Sous Vide tarkoittaa?

"Sous vide" on ranskaa ja tarkoittaa yksinkertaisesti "tyhjiössä".

Mitä "sous vide" on?

Tällä menetelmällä ruoanlaitossa saadaan aina täydellinen tulos, koska tyhjiöpakattu ruoka kypsennetään aina tarkassa lämpötilassa vedessä. Näin raaka-aineen, mausteiden ja marinadin mehukkuus ja maku säilyvät. Ruoka valmistetaan usein alemmassa lämpötilassa ja siksi se kestää hieman kauemmin kuin perinteisesti. Voit siten käyttää aikaa muiden asioiden valmisteluun.

Mitä voin valmistaa Sous Vide -sirkulaattorilla?

Oikeastaan ei ole mitään rajoja sille, mitä Sous Vide -sirkulaattorilla voidaan valmistaa. Kaikki liha-, kala- ja kanaruoat, vihannekset ja juurekset sekä jälkiruoat ovat mahdollisia. Tämä on tilaisuus testata eri makuja keskenään!

Mitä tarvitsen sous vide -ruoanlaittoon?

Tavallisten keittiötyökalujen lisäksi tarvitset Sous Vide -sirkulaattorin, tyhjiöpakkauslaitteen ja tyhjiöpussit (kutsutaan joskus Sous Vide -pusseiksi) sekä suuren kattilan tai Sous Vide -laatikon. (esim. elintarvikehyväksytty muovilaatikko, joka kestää 120 °C, jolla voit tehdä todella isoja annoksia)



Menuett

Sous vide -sirkulaattori 1000 W

8999

  • Valmistaa ruokaa tyhjiössä
  • Helppo käyttää
  • Säädetään kosketusnäytön avulla
Tilattavissa verkkokaupasta

Nordiska Plast

Säilytyslaatikko

Alkaen

349

  • Polypropeenimuovia
  • Hyväksytty elintarvikekäyttöön
  • Kestää -40 °C – +120 °C

Useita versioita

Menuett

Kattila 10 l

4999

  • Suuri 10 litran kattila
  • Viisto sisäreuna
  • Valmistettu ruostumattomasta teräksestä
Tulossa saataville verkkokauppaan

Näin valmistat ruokaa Sous Vide -menetelmällä

1

Tyhjiöpakkaa raaka-aineet

Tyhjiöpakkaa ruoka mausteiden, öljyn tai marinadin kanssa. Aseta pussi sitten keittoastiaan veteen.Tyhjiöpussi säilyttää maut sen sijaan, että ne leviäisivät vesihauteeseen.

2

Aseta lämpötila ja aika

Kiinnitä Sous Vide -sirkulaattori keittoastian reunaan ja aseta haluttu lämpötila ja kiertonopeus. Ruoka kypsytetään sitten tarkalleen kyseiseen lämpötilaan asetetun ajan.

3

Täydellisen pinnan saaminen

Viimeisenä vaiheena on saada kaunis paistopinta ennen tarjoilua. Se voidaan tehdä hyvin kuumalla paistinpannulla tai kaasupolttimella. Muista vain, että ruoka on tässä vaiheessa jo valmista, ja että vain pintaa tulisi parantaa hyvin kuumassa lämmössä.

11 Tuotteet

11 Tuotteet

Menuett

Sous vide -sirkulaattori 1000 W

8999

  • Valmistaa ruokaa tyhjiössä
  • Helppo käyttää
  • Säädetään kosketusnäytön avulla
Tilattavissa verkkokaupasta

Nordiska Plast

Säilytyslaatikko

Alkaen

349

  • Polypropeenimuovia
  • Hyväksytty elintarvikekäyttöön
  • Kestää -40 °C – +120 °C

Useita versioita

Menuett

Kattila 5 l

3999

  • Suuri 10 litran kattila
  • Viisto sisäreuna
  • Valmistettu ruostumattomasta teräksestä
Tilattavissa verkkokaupasta

Menuett

Kaasupoltin

1499

  • Täydellinen crème bruléen valmistukseen
  • Uudelleentäytettävä
  • Helppo käyttää
Tilattavissa verkkokaupasta

Bright

Suos vide -kypsennin 8 l 800 W

JulaClub

6999

Säästä 20.-

  • Ruoanlaitto tyhjiöpussissa
  • Ajastin ja lämpötilan säätö
  • Tilaa neljälle pussille
Tilattavissa verkkokaupasta

Meec Tools

Polttimen suutin

1799

  • Piezosytytys
  • Runsaasti käyttökohteita
  • Polttimen liekin säätö
Tulossa saataville verkkokauppaan

Bright

Vakuumipakkauslaite 30 cm

7999

  • Pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä
  • Digitaalinen kosketusnäyttö
  • Pakastamista tai marinointia varten
Tilattavissa verkkokaupasta

Menuett

Kasari Ø28 cm

3999

  • Täysvalettu
  • Paksu pohja
  • Sopii kaikille liesille
Tilattavissa verkkokaupasta

Menuett

Valurautapata 6,3 l

3999

  • Kaikentyyppisille lämmönlähteille
  • Tukeva kahva
Tulossa saataville verkkokauppaan

Menuett

Kattila 10 l

4999

  • Suuri 10 litran kattila
  • Viisto sisäreuna
  • Valmistettu ruostumattomasta teräksestä
Tulossa saataville verkkokauppaan