Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Loista pimeässä! Opas huomiovaatteiden valintaan

Pimeän tullen on tärkeää valita ulkovaatteet, joissa sinut huomataan. Lue vinkit varoitus- eli huomiovaatteiden valintaan sekä tietoja eri varoitusvaatteiden luokituksista.

Mitä eri huomiovärit tarkoittavat?

EU:n direktiivissä on vain kolme hyväksyttyä fluoresoivaa väriä; oranssi, keltainen ja punainen. Testien mukaan keltaisella värillä on paras näkyvyys. Lika näkyy kuitenkin helposti keltaisessa kankaassa, joten monet valitsevat oranssin materiaalin.

Heijastimet

Pimeällä fluoresoivat värit menettävät vaikutuksen. Huomiovaatteet ovat näin ollen varustettu heijastimilla, jotka heijastavat ajovaloja ja tehostavat fluoresoivan pinnan tehoa.Hyvä tietää!

Ajovalot osuvat ensin vartalon alaosaan, joten jalkojen heijastukset näkyvät hämärässä ensimmäisenä.

Mitä huomiovaatteiden luokat tarkoittavat?

Huomiovaatteet jaetaan kolmeen luokkaan. Luokka 3 on näkyvin fluoresoivan pinnan ja heijastimien perusteella. Huomiovaatteiden luokat ovat:


Luokka 1: Fluoresoiva pinta: Vähintään 0,14 m². Heijastimen pinta: Vähintään 0,10 m².

Luokka 2: Fluoresoiva pinta: Vähintään 0,50 m². Heijastimen pinta: Vähintään 0,13 m².

Luokka 3: Fluoresoiva pinta: Vähintään 0,80 m². Heijastimen pinta: Vähintään 0,20 m².


Milloin työpaikalla tulee käyttää huomiovaatteita?

On useita ammatteja ja aloja, joissa käytetään näkyvää varoitusvaatetusta. Nämä ovat esimerkiksi rakennusala, työmaat, tietyöntekijät, raskaankaluston kuljettajat, teollisuusala, rautatiet ja lentokenttätyöntekijät.


Mitkä heijastintuotteet parantavat näkyvyyttä pimeässä?

Voit parantaa näkyvyyttä pimeässä monin eri tavoin, vaikka et pukeutuisi huomiovaatteisiin. Erotu pimeässä kun aiot lenkkeillä, käydä kävelyllä, pyöräillä tai leikkiä lasten kanssa ulkona. Tärkeintä on heijastinvarusteet, kuten tavalliset heijastimet ja heijastinnauhat on puettu käsiin ja jalkoihin. Myös heijastinliivit ovat hyvä vaihtoehto.

35 Tuotteet

35 Tuotteet