Jula
screenreader_text_site_main_search

Näin voit suojata kotisi murtovarkailta

Ajatus, että joku voi murtautua kotiisi voi tuntua pelottavalta. Voit tehdä useita asioita murtojen ehkäisemiseksi - riippumatta siitä, asutko omakotitalossa, asunnossa tai rivitalossa. Alapuolella on kuvattu muutama vihje, jotka tekevät murtautumisesta vaikeampaa murtovarkaalle!

Miten vähennän murron vaaraa?

• Hanki ulkovalaistus
 Varmista ovet ja ikkunat
 Pelota varas pois kameralla ja kylteillä
 Siivoa kaikki työkalut pois

Hanki ulkovalaistus

Pimeys on murtovarkaan paras ystävä! Tehokas tapa tehdä asunnosta vähemmän kiinnostava murtovarkaille on varustamalla julkisivun tai terassin valaistuksella ovien ja ikkunoiden vieressä.

"Valitse ulkovalaistus liiketunnistimella tai hämäräreleellä. Tällä tavalla säästät energiaa ja vaikeutat samalla murtovarasta pysyä näkymättömänä."

Pelota varas pois kameralla ja kylteillä

Kameravalvonnasta ilmaisevat kyltit ovat usein uhka henkilöille, jotka haluavat murtautua asuntoon. Jos henkilö kuitenkin päättää murtautua sisään, kodin varustaminen yhdellä tai usealla Ip-kameralla voi olla turvallista - poliisi saa vahvoja todisteita murtovarkaasta selkeitä kuvia katsomalla.

Varmista ovet ja ikkunat

Muista varmistaa kaikki ovet ja ikkunat, myös kodinhoitohuoneessa ja kellarissa. Saatavissa on lukuisia tuotteita, jotka estävät varkaan pääsemisen sisälle - turvaketju, ikkunaketju, murtosuoja ja lukkosylinteri.

Vinkki!

Muista lukita varasto ja siivoa kaikki työkalut pois, joita voitaisiin käyttää sisäänmurtautumisessa. Huomaa, että lukitsemattomia tikkaita voidaan käyttää sisäänpääsyyn yläkerrasta käsin, joten tikkaat tulee aina lukita. 

Miten ehkäisen murron loman aikana?

Älä siivoa
Yleensä koti halutaan siivota ennen matkaa, jotta voidaan palata puhtaaseen kotiin. Tämä on klassikko, jonka myös murtovaras tietää. Hyvä tapa huijata varas uskomaan että olet kotona, on jättää vaatteita tai lautasia esille.

Käytä valaistusta ajastimella
Täysin pimeä asunto on selvä merkki siitä, että se on tyhjä. Varmista siksi, että valot syttyvät tasaisin välein, esimerkiksi asentamalla ajastimen, joka sytyttää valot päivittäin.

Pyydä naapureita ottamaan posti sisälle
Posti on usein merkki siitä, oletko kotona vai et. Älä siis anna postin kerääntyä laatikkoon – pyydä sen sijaan naapuria tyhjentämään postilaatikko. Jos kukaan ei voi tyhjentää postilaatikkoa, lukollisen postilaatikon hankkiminen voi olla hyvä idea.

Olet nähnyt 40 / 127 tuotteesta