Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Näin vaihdat renkaat itse

Oikeilla varusteilla hoidat auton renkaanvaihdon helposti, sujuvasti ja turvallisesti. Pese vanteet, merkitse renkaat ja varmista, että sinulla on käytännöllinen säilytyspaikka, niin säästät aikaa seuraavassa renkaanvaihdossa. Tutustu vinkkeihimme ja tarpeellisiin tuotteisiin, jotta renkaanvaihto sujuu mahdollisimman helposti.

Milloin renkaat pitää vaihtaa?

Autossa on käytettävä nastarenkaita tai kitkarenkaita 1.12.–31.3. talvisissa keliolosuhteissa. Nastarenkaita saa käyttää 1.10.–15.4. (ja tämän ajankohdan ulkopuolella talvisissa keliolosuhteissa).

1

Varmista, että auto on tasaisella ja vakaalla alustalla

Aseta auto tasaiselle alustalle, laita käsijarru ja vaihde päälle sekä laita jotain painavaa etu- ja takarenkaiden taakse (jotta auto ei lähde liikkeelle ylös nostettaessa).

2

Nosta auto ylös ja irrota rengas

Aseta tunkki auton nostokohdan alle (katso auton ohjekirja). Suihkuta voiteluainetta pultteihin ja anna vaikuttaa hetken ennen pulttien irrottamista. Irrota sitten mutterinvääntimellä/rengasavaimella ruuvaamalla myötäpäivään ja ristiin.


Vinkki! Muista merkitä renkaat (esim. ot / oikea taka) seuraavaa vaihtokertaa varten.

3

Asenna uudet renkaat

Voitele pulttien kierteet rasvalla, esim. kuparitahnalla. Silloin ne eivät ruostu yhtä helposti ja seuraava renkaanvaihto sujuu helpommin. Ruuvaa rengaspultit kiinni myötäpäivään ja ristiin. Käytä momenttiavainta loppukiristyksessä, jos et ole varma, kuinka kovaa sinun pitäisi kiristää (usein 100–140 Nm, katso tarkka arvo auton ohjekirjasta)

4

Turvallisuustarkastus – kiristä uudelleen ja tarkista ilmanpaineet

Laske auto varovasti alas ja kiristä uudelleen kaikki mutterit. Kiristä sitten uudelleen hetken ajamisen jälkeen (50–100 km). Muista myös tarkistaa renkaiden ilmanpaineet, koska Väärä ilmanpaine voi lisätä polttoaineenkulutusta ja aiheuttaa renkaiden epätasaista kulumista.

”Väärä ilmanpaine voi lisätä polttoaineenkulutusta ja aiheuttaa renkaiden epätasaista kulumista.”

5

Pese renkaat ennen säilytystä

Pese renkaat ennen säilytystä, jotta lika ei päädy autotalliin/varastoon. Renkaasi ovat nyt valmiina säilytykseen – mieluiten kuivassa, viileässä ja pimeässä.

Kaikki mitä tarvitset renkaanvaihtoon

76 Tuotteet

76 Tuotteet

Olet nähnyt 40 / 76 tuotteesta