Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Näin saat vihreän nurmikon

Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Ei enää! Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla saat rehevän, terveen ja vihreän nurmikon, jossa ei ole rikkaruohoja eikä laikkuja. Tässä esittelemme muutamia toimenpiteitä, joilla saat vihreän nurmikon!

Vihreä nurmikko - tehtävälista

1. Puhdista nurmikko lehdistä ja oksista kauden alussa

2. Ilmaa nurmikko tarvittaessa haravoimalla tai pystyleikkurilla

3. Tee nurmikon tukikylvö, mieluiten keväällä tai syksyllä

4. Lannoita kunnolla keväällä - ja jatka lannoitusta säännöllisin väliajoin kesän aikana

5. Hankkiudu eroon sammaleesta ja rikkaruohoista ilmastamalla, lannoittamalla ja leikkaamalla säännöllisesti (tämä voi olla tarpeen useana kautena)

6. Leikkaa nurmikko usein ja vähän kerrallaan, mieluiten robottiruohonleikkurilla tai bioleikkuutoiminnolla

7. Kastele nurmikko kesällä (Vinkki: kastele aamulla tai illalla, jotta vesi ei haihdu päivän auringonpaisteessa)

1

Puhdista ja ilmaa nurmikko

Herätä nurmikko talviunilta ja auta aurinkoa tavoittamaan nurmikko haravoimalla lehdet, oksat ja muut pois. Jos nurmikkosi näyttää siltä, että se tarvitsee kunnon ilmastuksen, voit käyttää pystyleikkuria. Se leikkaa viiltoja nurmikkoon lisätäkseen happea ja tekee siitä tiheämmän ja rehevämmän.

Milloin nurmikko pitäisi ilmastaa?

Voit ilmastaa nurmikon keväällä haravoimalla sen kunnon haravalla.

Mistä tiedän tarvitaanko pystyleikkuria?

Jos sinulla on vanha nurmikko ja leikkaat sen kerääjällä, se kannattaa ilmastaa pystyleikkurilla, jotta ruohonjuuret saavat happea.

2

Lannoita ja tukikylvää nurmikko

Kun nurmikolle lisätään lisäravinteita lannoitteiden muodossa, se saa lisää voimaa kasvaa vahvaksi ja vastustaa sammalta ja rikkaruohoja. Varmista, että lannoite levitetään ohuesti ja tasaisesti nurmikolle - käytä levityslaitetta! Jos haluat parantaa nykyistä nurmikkoasi, voit myös tukikylvää nurmikon hyvällä ruohosiemenseoksella.

Milloin nurmikko pitäisi lannoittaa?

Voit lannoittaa nurmikon ensimmäisen kerran keväällä, jotta se saa lisäpotkua, ja jatkaa lannoitusta säännöllisin väliajoin koko kesän ajan.

Milloin minun pitäisi tukikylvätä nurmikko?

Tukikylveminen on parasta tehdä kosteaan maahan eli keväällä tai syksyllä. Jos päätät kylvää kesällä - muista kastella kunnolla!

 

”Levitä lannoite ohuesti ja tasaisesti nurmikolle - käytä levityslaitetta!”

3

Hankkiudu eroon sammaleesta ja rikkaruohoista

Moni haaveilee sammaleesta ja rikkaruohoista vapaasta nurmikosta, mutta ei-toivotusta kasvillisuudesta eroon pääseminen voi olla vaikeaa. Säännöllinen nurmikonhoito on paras tapa, mutta todella vaikeissa tapauksissa saatat joutua turvautumaan rikkaruohojen ja sammaleen torjunta-aineisiin.

Miten pääsen eroon sammaleesta?

Säännöllinen lannoitus ja leikkuu on pitkäjänteinen tapa päästä eroon sammaleesta. Pystyleikkureista voi olla apua myös sammaleenrepijöinä.

Miten pääsen eroon rikkaruohoista?

Jos haluat päästä nopeasti eroon rikkaruohoista, voit levittää rikkaruohomyrkkyä paineruiskulla tai käyttää rikkaruohopoltinta ja rikkaruohopoimuria.

4

Leikkuu ja kastelu

Leikkaamalla ja kastelemalla nurmikkoasi säännöllisesti annat sille parhaat edellytykset pysyä vihreänä ja kauniina. Jos ruohonleikkurissa on bioleikkuutoiminto, nurmikko saa luonnollista lannoitusta. Sade hoitaa usein kastelun, mutta kesällä kuivuusjaksot saattavat vaatia kastelua sadettimella.

Kuinka usein minun pitäisi leikata nurmikko?

Kesällä nurmikko kannattaa leikata noin 1–2 kertaa viikossa ja enintään kolmasosa ruohon kokonaiskorkeudesta.

Kuinka paljon vettä nurmikko tarvitsee?

Nurmikon on oltava kosteaa noin 10–15 cm:n syvyyteen asti. Kastelun jälkeen voit tehdä viillon ja tarkistaa, kuinka syvälle maa on kastunut.

Pian sinulla on naapuruston vihrein nurmikko!

 

”Jos ruohonleikkurissa on bioleikkuutoiminto, nurmikko saa luonnollista lannoitusta”

0 Tuotteet