Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Pese autosi itse

On upea tunne, kun saa auton pestyä ja pääsee tien päälle vastapestyllä autolla. Autoa ei kuitenkaan pestä vain siksi, että se näyttää hienolta, vaan auton säännöllinen pesu pidentää sen käyttöikää. Pesu huuhtelee säännöllisesti pois suolan ja lian, jotka muutoin kuluttavat nopeasti auton maalipintaa ja muita osia.

Miten usein auto pitäisi pestä?

Hyvä peukalosääntö on pestä auto ainakin kerran kuukaudessa, mutta talvella se on syytä pestä hieman useammin, sillä tiesuola tarttuu autoon.
Kesällä täytyy pestä pois terva, maantiekalvo ja hyönteiset.
Pese auto erityisen huolellisesti renkaiden vaihdon yhteydessä, erityisesti talven vaihtuessa kevääseen.
 

1. Huuhtele auto hyvin ja poista pinttynyt lika rasvanpoistoaineella

Aloita huuhtelemalla irtolika painepesurilla. Tarvittaessa voit tämän jälkeen käyttää rasvanpoistoainetta, sillä se irrottaa tiesuolan, asfalttijäämät, tervan ja öljyn.

Onko syytä käyttää kylmärasvanpoistoainetta vai alkalista rasvanpoistoainetta?

Kylmärasvanpoistoaine irrottaa asfalttitahroja ja rasvaista likaa, joten se sopii hyvin talvikauteen. Alkalinen rasvanpoistoaine tehoaa hyvin siitepölyyn, nokeen ja kuiviin hiukkasiin, jotka likaavat autoa kesällä.


Miten auto pestään painepesurilla?

Painepesuria pidetään vähintään 30 senttimetrin päässä auton korista, ja sen työpaine on 80–120 baaria. Aloita huuhtelemalla alhaalta ylöspäin siten, että lika valuu helposti pois. Toista huuhtelu, mutta tällä kertaa ylhäältä alaspäin.


2. Levitä pesuainetta puhtaalla pesusienellä

Täytä sanko autoshampoolla ja lämpimällä vedellä. Levitä pesuainetta sen jälkeen autoon puhtaalla pesusienellä. Muista käyttää uutta sientä, jotta et naarmuta maalipintaa vanhalla lialla.


Mitä autoshampoota on hyvä käyttää?

Usein aivan tavallinen autoshampoo käy, mutta jos käytät painepesuria, runsaasti vaahtoava painepesushampoo puhdistaa tehokkaasti. Jos haluat upeasti kiiltävän auton, kiiltoshampoo on täydellinen!


Miten auto pestään shampoolla?

Levitä autoshampoota vaakasuorin liikkein ja aloita ylhäältä alaspäin siten, että aine valuu pitkin auton kylkiä. Älä seisota autoa suorassa auringonpaisteessa, koska silloin shampoo saattaa kuivua auton pintaan.


3. Huuhtele auto vedellä ja kuivaa se liinalla

Huuhtele auto uudelleen ja kuivaa se sen jälkeen liinalla tai säämiskällä. Älä altista autoa suoralle auringonvalolle pesun jälkeen, koska se saattaa jättää maalipintaan kuivia läikkiä.


Kuivaa auto säämiskällä, sillä se imee pienetkin pisarat eikä naarmuta maalipintaa.

4. Siivoa sisätilat rakennuspölynimurilla tai autopölynimurilla

Poista rakennuspölynimurilla lika ja sora, jota kulkeutuu helposti sisään. Puhdista myös penkit tekstiilinpuhdistusaineella.


Vinkki! Puhdistuspyyhkeet auton sisätiloihin

Voit puhdistaa kojelaudan, ratin, ovenkahvan ja muut auton sisäpinnat puhdistusliinoilla, joita myydään kätevissä suurpakkauksissa. Niitä kannattaa pitää autossa!


Viimeinen vaihe: kiillota auto

Haluatko saada autoosi upeaa uuden auton kiiltoa? Kun auto on vasta pesty ja kuivattu, sen voi kiillottaa joko käsin tai kiillotuskoneella. Kiillotuskoneen värähtelevä tai pyörivä liike tekee työstä tehokasta ja takaa hohtavan lopputuloksen!


244 Tuotteet

244 Tuotteet

Olet nähnyt 40 / 244 tuotteesta