Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Minkä ruuvinvääntimen ostaisin?

Ruuvinväännin on yksi käytetyimmistä työkaluista sekä rakennuksilla että kotona. Oikean ruuvinvääntimen valitseminen voi kuitenkin tuntua vaikealta – valikoima on suuri ja toimintoja on paljon! Olemme koonneet tähän tavallisia kysymyksiä ja vastauksia sinulle, joka haluat valita tarpeisiisi sopivan ruuvinvääntimen.

Milloin tarvitsen ruuvinväännintä?
Ruuvinvääntimellä voi sekä ruuvata että porata, ja sitä tarvitaan esimerkiksi seinän korjaamiseen tai hyllyn kiinnittämiseen. Ruuvinväännin on toisin sanoen käyttökelpoinen lähes kaikissa projekteissa, isoissa ja pienissä! Ruuvinväännintä käytetään usein:

• Hyllyjen tai taulujen kiinnittämiseen
• Palkkien, kipsilevyjen ja paneelien ruuvaamiseen
• Puun poraamiseen

Mitä eroa on ruuvinvääntimellä ja porakoneella?

Ruuvinvääntimen ja porakoneen erona on, että ensimmäisellä ruuvataan ja jälkimmäisellä porataan. Nykyisin niitä käytetään usein synonyymeina, koska lähes kaikissa uusissa ruuvinvääntimissä on poraustoiminto. Pidempi nimi ”poraruuvinväännin” on siis lyhentynyt ”ruuvinvääntimeksi”.

”Nykyisin ruuvinväännintä ja porakonetta käytetään usein synonyymeina.”

Mitä vääntömomentti tarkoittaa?

Ruuvinvääntimen vääntömomentti näyttää, kuinka vahva se on ja mitataan newtonmetreinä (Nm). Arvo määrittää, mistä materiaaleista, paksuuksista ja kuinka karkeista ruuveista kone selviää. Näin korkean vääntömomentin tarvitset:

 

• Huonekaluja asennettaessa tarvitaan n. 5 Nm.
• Terassin rakentamiseen tarvitaan yleensä ruuvinväännin, jossa on vähintään n. 30 Nm.
• Ranskalaisten puuruuvien tai muiden karkeiden ruuvien kiinnittämiseen tarvitaan lähes 50 Nm.

Mikä on harjaton ruuvinväännin?

Harjattomassa ruuvinvääntimessä on moottori, jossa ei ole hiiliharjoja, mikä tarkoittaa muun muassa suurempaa moottorivoimaa, pidempää käyttöikää ja suurempaa energiatehokkuutta tavallisiin ruuvinvääntimiin verrattuna. Monien etujen vuoksi markkinoilla on nykyisin suuri valikoima harjattomia ruuvinvääntimiä.

”Harjattomassa moottorissa on suurempi moottorivoimaa, pidempi käyttöikä ja suurempi tehokkuus.”

Mikä on iskutoiminto?

Iskutoiminto iskee ruuvia alaspäin pyörimissuunnassa. Iskevä ruuvinväännin selviää vaativammista tehtävistä, paksummista materiaaleista, karkeammista ruuveista ja helpommista betonin ja muurausten porauksista.

Kolmessa seuraavassa konetyypissä käytetään iskutoimintoa:

• Iskevä ruuvinväännin – kovien materiaalien, kuten tiilen tavalliseen ruuvaukseen ja poraukseen.
• Iskuruuvinväännin – raskaampaan ruuvinvääntöön, joka vaatii suurta vääntömomenttia, kuten terassin tai aidan rakentamisessa.
• Poravasara – esimerkiksi kivimateriaalien, metallin ja kaakeleiden vaativaan poraukseen ja purkutöihin.

29 Tuotteet