Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Mikä painepesuri kannattaa valita?

Painepesurilla on helppoa ja hauskaa pestä ajoneuvoja ja rakennuksia. Mutta mistä tietää, minkälainen painepesuri kannattaa valita ja mikä sopii juuri omiin tarpeisiin? Kerromme lisää siitä, mihin painepesuria voi käyttää, miksi sellainen kannattaa hankkia ja minkälainen pesuri sopii sinulle.

Miksi kannattaa hankkia painepesuri?

Painepesuri on monikäyttöinen, ja se sopii moniin puhdistustehtäviin
Säästät rahaa, kun et joudu maksamaan auton konepesusta tai itsepalvelupesulasta
Säästät vettä, koska vettä kuluu vähemmän kuin puutarhaletkulla pestäessä

Miten painepesuri toimii ja kuinka paljon vettä se kuluttaa?

Painepesuri ottaa puutarhaletkusta vettä matalalla paineella (3–5 baaria). Pesurin vesipumppu paineistaa veden ja työntää sen ulos suuttimesta kapeana suihkuna, jonka paine on tavallisesti 80–160 baaria (painepesurin kapasiteetin mukaan). Pesuri käyttää saman vesimäärän, joka saadaan puutarhaletkusta.

 • Kun vettä laskee puutarhaletkusta normaalilla paineella, vedenkulutus voi olla jopa 3 000 l/h.
 • Kun puutarhaletku liitetään 100 baarin painepesuriin, vedenkulutus on vain noin 400 l/h.

Huomioitavaa painepesuria ostettaessa:

 • Tarvitaanko korkeaa painetta vai reilusti joustavuutta? Jos peset pinttynyttä likaa ajoneuvosta, julkisivusta ja kiveyksistä, kannattaa valita tehokas pesuri. Jos liikut paljon ja peset pienikokoisia kohteita eri puolilla pihaa ja puutarhaa, pieni ja kätevä painepesuri on hyvä valinta.
 • Kuinka pitkä johto ja letku tarvitaan? Voit mitata etäisyyden pistorasiasta ja vesipostiventtiilistä, jos käytät pesuria tietyssä paikkaa pihaa. Muista myös, että tarvitset jatkojohdon, jossa on oikea kotelointiluokka (IP44).
 • Tarvitaanko sisäänrakennettua kemikaalisäiliötä? Jos käytät esimerkiksi autoa pestessäsi autoshampoota tai muita puhdistusaineita, sisäänrakennettu kemikaalisäiliö on kätevä. Silloin et tarvitse erillisiä pulloja, sankoja tai säiliöitä työskennellessäsi.

Yleispainepesuri omakotiasukkaalle

Painepesuri, jonka työpaine on noin 80–120 baaria tai noin 100 baaria, on monipuolinen puhdistuslaite, joka sopii omakotiasukkaan erilaisiin pesutarpeisiin. Esimerkiksi ajoneuvon pesuun ja muuhun pesuun pihalla ja puutarhassa.

Sopivia käyttötarkoituksia:

 • Auton, veneen ja asuntovaunun pesu
 • Terassin lattian pesu
 • Helpot pesukohteet pihalla ja puutarhassa

Vinkki!

Kun vertaat eri painepesureita, vertaile työpainetta pumppupaineen sijasta. Se ilmaisee usein paremmin painepesurin tehokkuuden.


Suuri painepesuri, jossa on korkea paine

Painepesuri, jossa on korkea yli 120 baarin työpaine, on hyvä valinta, jos peset usein ja pinttynyttä likaa esimerkiksi ajoneuvoista, koneista tai rakennuksista. Näiden mallien teho riittää kaikkiin puhdistustehtäviin.

Sopivia käyttötarkoituksia:

 • Julkisivun pesu
 • Auton, veneen ja asuntovaunun pinttyneen lian pesu
 • Terassin lattian ja kivipintojen/-laattojen pesu

Vinkki!

Voit täydentää painepesuriasi eri tarvikkeilla. Saatavilla on terassipesureita, vaahtosuuttimia, viemärin avausletkuja ja pesuharjoja.

Kannettavat painepesurit joustavaan pesuun

Kannettavissa painepesureissa on hieman alhaisempi työpaine, noin 40–60 baaria. Ne ovat joustavia ja helppoja kantaa ja siirtää paikasta toiseen. Ne käyttävät vettä säästeliäämmin ja pesevät tehokkaammin kuin puutarhaletku. Ne sopivat hyvin omakotitaloasukkaalle, jolla ei ole kovin paljon pestävää ja joka ei halua vielä hankkia painepesuria.

Sopivia käyttötarkoituksia:

 • Puutarhakalusteiden pesu
 • Pienten ajoneuvojen (kuten pyörän ja auton) pesu
 • Pienten osien pesu

Kannettavia painepesureita on helppo kantaa ja siirtää paikasta toiseen

44 Tuotteet

44 Tuotteet

Olet nähnyt 40 / 44 tuotteesta