Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Mikä grilli sopii minulle?

Mikä grilli sopii tarpeisiisi ja pihallesi? Grillioppaan avulla autamme sinua valitsemaan, mikä grilli on oikea sinulle. Hiili- vai kaasugrilli? Mikä malli ja koko? Esittelemme tässä erot ja annamme muita vinkkejä – näin saat varmuutta grillaukseen, tilanteesta riippumatta.

Hiiligrilli – klassinen grilli, jossa on hiillos ja savun tuoksu

Hiiligrilli on itsestäänselvä valinta sinulle, joka haluat klassisen grillielämyksen hiilloksen ja oikean savuntuoksun kanssa. Hiiligrillejä on saatavana monissa malleissa erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin sopivina. Haluatko pienemmän pallogrillin, jota on helppo siirtää? Haluatko järjestää grillijuhlat ja tarvitset enemmän grillausalaa? Meillä on joka tapauksessa sopiva grilli sinulle. Täytä hiilillä ja aloita grillaaminen – ainoa haaste on oikean lämpötilan löytäminen.

Edut

 • Saatavana monta versiota – helppo löytää omiin tarpeisiin sopiva
 • Hiillos ja savun tuoksu antavat klassisen grillaustunnelman
 • Voi olla helppo siirtää ja säilyttää

Mitä erilaisia hiiligrillejä on olemassa?

 • Pallogrilli Tämä malli on tavallisin hiiligrilli. Siinä voi olla erilaisia toimintoja, suuri grillausala mutta myös pyörät – minkä ansiosa niissä yhdistyvät kapasiteetti, joustavuus ja helppo säilytys.
 • Kannettava hiiligrilli Hiiligrillivalikoimassa on kannettavia grillejä, jotka voit ottaa mukaan rannalle, puistoon tai leirintälomalle. Ne eivät paina paljoa, vievät vähän tilaa, ja niissä on usein kantokahva.
 • Keraaminen hiiligrilli (kamadogrilli) Miksi keraaminen grilli? Tämä munanmuotoinen grilli on valmistettu paksusta keramiikasta, jotta se antaa hyvän eristyskyvyn. Puuhiilien maku erottuu selvästi, lihan mehukkuus säilyy paremmin ja hiilten tarve vähenee.

  Muista varata grillihiiliä ja grillibrikettejä!

Kaasugrillit tuottavat lämpöä nopeasti ja tasaisesti koko grillipinnalle

Kaasugrilli kuumenee nopeasti. Lämpötilaa on myös helppo säädellä, ja se on tasainen koko pinnalla. Suuremmissa maleissa on usein tilavat grillipinnat ja monta poltinta. Se antaa mukavan grillin, joka sopii hyvin, jos grillataan paljon ja usein.

Edut

 • Antaa lämpöä nopeasti ja tasaisesti koko grillipinnalle
 • Useat polttimet mahdollistavat eri lämpötilat grillipinnalla
 • Ei sytytysnesteen, hiilien tai tuhkien käsittelyä

Kuinka suuren kaasugrillin tarvitsen?

Kaasugrilleissä on eroja poltinten määrässä, erillisissä grillipinnoissa ja muissa toiminnoissa. Kun olet valitsemassa kaasugrilliä, kannattaa miettiä seuraavia kysymyksiä:

 • Kuinka suuren grillipinnan ja kuinka monta poltinta tarvitsen?
 • Tarvitsenko lämpimänäpitöritilöitä tai sivupoltinta?
 • Pitääkö grillin olla helposti siirrettävissä pihalla?

3–4 poltinta sopii pienemmille ja keskisuurille perheille. Jopa 6 polttimen grillit sopivat heille, jotka grillaavat usein, paljon ja suurella porukalla.

Kuinka kauan kaasupullo kestää?

Normaalissa grillauksessa puolella teholla yksi 6 kg:n kaasupullo riittää suunnilleen 10–20 grillaukseen. Se vaihtelee kuitenkin mallin, käytettävien polttimoiden ja grillaustehon mukaan. Kannattaa aina pitää varakaasupulloa kotona. Jos kaasu loppuu kesken grillauksen, voit nopeasti vaihtaa grillin letkun ilman, että sinun pitää lähteä täyttämään kaasupulloa.

Sähkögrilli ja pöytägrilli

Jos haluat grillata lähes mitä tahansa ja haluat tehdä sen mukavasti – sähkögrilli on silloin hyvä vaihtoehto sinulle. Jalustalla olevan sähkögrillin tai pöytägrillin kanssa snun ei tarvitse miettiä hiiliä, brikettejä tai savua – laita vain johto seinään ja ala grillata. Lisäk saat ruoasta juuri sellaista kuin haluat, koska lämpöä on helppo säätää.

Edut

 • Nopea ja helppo käyttää ja puhdistaa
 • Savuttaa ja käryää vähemmän
 • Parempi ympäristölle kuin hiili ja nestekaasu

Pian voit aloitaa grillaamisen!

13 Tuotteet

13 Tuotteet