Jula
screenreader_text_site_main_search

Lastenpyörän koko-opas

Ensimmäinen pyörän selkään nouseminen on ikimuistoinen tapahtuma. Mutta miten valitset oikean kokoisen lastenpyörän? Jula tarjoaa malleja ja kokoja eri ikäisille ja eri pituuksille. Tässä annamme sinulle ohjeita siitä, minkä kokoinen lastenpyörä sopii lapsesi ikään ja pituuteen.

12" | 3–5 vuotta tai 90–110 cm

Ensimmäinen pyörä lapselle, joka on valmis päivittämään potkupyörästä. Se on yksivaihteinen ja suunniteltu turvallisuutta silmällä pitäen, joten siinä on apupyörät, jalkajarru ja käsijarru.

16" | 4–7 vuotta tai 105–120 cm

Aloittelijan pyörä lapselle, joka valmistautuu ajamaan ilman apupyöriä. Ne ovat yksivaihteisia, ja niissä on jalkajarru, käsijarru ja apupyörät, jotka voidaan irrottaa, kun on aika ajaa yksin.

20" | 6–9 vuotta tai 115–125 cm

20-tuumaisissa pyörissä on klassisia kolmivaihteisia malleja sekä seikkailullisia maastopyöriä, jotka soveltuvat hieman rankemmille reiteille.

24" | 8–11 vuotta tai 125–145 cm

Myös 24-tuumaisissa pyörissä on sekä klassikkomalleja että seikkailullisia maastopyöriä, joissa on kehittyneemmät vaihteistot kuin 20-tuumaisten segmentin pienissä sisaruksissa. Niillä on yksi yhteinen piirre – ne sopivat erinomaisesti koulumatkapyöräilyyn tai vapaa-ajan pyöräilyyn.

26" | Yli 10 vuotta tai 145–160 cm

26-tuumaiset pyörät ovat usein viimeinen askel ennen kuin nuoret siirtyvät täysikokoisiin pyöriin. Tätä luokkaa hallitsevat eri malliset maastopyörät.

Löydä sopiva lasten- tai junioripyörä

4 tärkeää lisävarustetta lastenpyörään

1. Valitse oikean kokoinen pyöräilykypärä

Pyöräilykypärän oikean koon valitseminen on tärkeää kypärän toimivuuden varmistamiseksi. Koon määrittämiseksi mittaa mittanauhalla pään suurimmasta kohdasta. Kypärän koot, esimerkiksi 48–52 ja 52–56, viittaavat siis pään ympärysmittaan senttimetreinä.

Vinkki!

Jos sinulla ei ole mittanauhaa, voit käyttää narunpätkää ja mitata sen viivoittimella tai taittomitalla.

2. Pyöräile turvallisesti pimeässä - varusta pyörä valoilla ja heijastimilla

Laki edellyttää valojen ja heijastimien käyttöä pimeässä pyöräiltäessä. Pyörän takaosassa on oltava punainen kaukaa näkyvä valo ja edessä keltainen tai valkoinen ajovalo. Lisäksi takana on oltava punainen heijastin, edessä valkoinen heijastin ja sivulla valkoinen tai oranssi heijastin.

3. Lukitse pyöräsi turvallisesti

Jos pyöräilet kouluun, kauppaan tai muihin kodin ulkopuolisiin paikkoihin, on hyvä ajatus lisätä polkupyörään hyvä lukko. Näin pyörä on aina turvallisesti pysäköitynä ja varkausriski pienenee.

4. Pyöräile tyylillä

Bling bling! Täältä tulee naapuruston komein pyörä! Tyylikkäät kahvat, tyylikäs kori, äänekäs soittokello - ja kaupan päälle lippu.

Olet nähnyt 40 / 80 tuotteesta