Jula
Etsi
Etsi

Rakenna itse lasinen terassikaide

Asenna kaide terassille tai ulkotilaan Hard Headin lasilevyillä ja -tolpilla. Erilaisten osien ansiosta voit helposti valita ja asentaa oman terassikaiteesi, juuri sellaisena kuin sen haluat.

Lasiseen terassikaiteeseen tarvitset seuraavat tuotteet:

 • Lasilevyt – valitse läpinäkyvä, savunvärinen tai himmeä lasi eri kokovaihtoehdoista
 • Tolpat lasilevyjen kiinnittämiseen – valitse päätytolpista, keskitolpista, nurkkatolpista tai kulmatolpista
 • Lasikaiteen käsijohde – kiinnitetään liitännöillä tolppiin ja lasilevyjen päälle

Lasilevyt eri kokovaihtoehdoissa – yhdistele terassiin sopivalla tavalla

Lasilevyt kiinnitetään kahden tolpan väliin, ja ne yhdistävät terassikaiteen. Se, miten terassikaide rakennetaan, eli lasilevyjen (ja tolppien) määrä sekä näiden koko riippuvat siitä, miten iso terassisi on ja kuinka monta metriä terassikaidetta tarvitset.


Vinkki!

Luonnostele ja mittaa ulkotilasi ja kuinka monta metriä terassikaidetta tarvitset ja valitse sen perusteella lasilevyt.

 • Lasilevyjä on saatavana kaksi eri korkeutta – 100 cm ja 160 cm
 • 100 cm:n lasilevyistä on saatavana leveydet 97,6 cm ja 22,6 cm
 • 160 cm:n lasilevyistä on saatavana leveydet 97,6 cm ja 57,6 cm

Tolpat muodostavat terassikaiteen rungon

1. Päätytolppa, terassikaiteen alku ja loppu Päätytolpassa on ura lasilevylle toisella puolella (yhteen suuntaan). Se toimii siten terassikaiteen alkuna ja loppuna.  Terassikaiteen rakentaminen kannattaa aloittaa päätytolpasta.

2. Keskitolppa, johon lasilevy kiinnittyy molemmilta puolilta Keskitolpassa on molemmilla puolilla urat, joihin lasilevy kiinnittyy. Sitä käytetään tekemään kaiteesta pidempi.

3. Nurkkatolppa käytettäväksi ulkotilan nurkissa Nurkkatolpassa on kaksi uraa kulmassa toisiinsa nähden. Näin voit kääntää terassikaiteen 90 asteen kulmassa ulkotilan nurkassa. Toisin sanoen voit nurkkatolppien avulla rakentaa suorakulmaisen tai osittain suorakulmaisen terassikaiteen.

4. Kulmatolppa pyöristetymmän terassikaiteen rakentamiseen Kulmatolpassa on kaksi uraa 135 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Kulmatolppien avulla voit kääntää terassikaiteen pyöristetymmin terassilla, mikä sopii muille kuin suorakulmaisille ulkotiloille.

Lasikaiteen käsijohde

Lasilevyjen ja tolppien tarvikkeet tyylikkään terassikaiteen rakentamiseen. Asennetaan sopivilla liittimillä (katso alla). Saatavana kaksi pituutta; 22,6 cm:n lasilevyille ja 97,6 cm:n lasilevyille.

 • Päätykiinnike käsijohteelle Käytetään siinä, missä käsijohde alkaa ja päättyy. Päätytolpissa käytettäessä tämä tarkoittaa terassikaiteen päätyjä.
 • Keskikiinnike käsijohteelle Käytetään, kun haluat viedä käsijohteen suoraan tolpan yli. Keskitolpissa käytettäessä tämä tarkoittaa terassikaiteen keskiosaa.
 • Nurkkakiinnike käsijohteelle 90° Käytetään, kun halutaan kääntää käsijohde kulman ympäri (90°). Keskitolpissa käytettäessä tämä tarkoittaa terassikaiteen kulmaa.
 • Kulmakiinnike käsijohteelle 135° Käytetään, kun halutaan kääntää käsijohde (135°). Käytettäväksi kulmatolpissa.

Hyvä tietää ennen asennusta!

 • Tolpat – päätytolppa, keskitolppa, nurkkatolppa ja kulmatolppa – valmiit urat lasilevyjen kiinnittämiseen.
 • Tolppien pohjalevy on helppo ruuvata alustaan. Ruuvit tähän myydään erikseen, koska alustat voivat vaihdella. Kiinnitettäessä tiileen, betoniin tai muuhun muuraukseen on esiporattava reiät ja laitettava tulpat ennen ruuvausta.
 • Tolpan mukana tulee tolpan hattu.
 • Jokaisen lasilevyn toimitukseen sisältyy 4 ruuvia sekä poranterät tolppiin kiinnitystä varten.

Nyt haluan terassille uuden lasikaiteen!

20 Tuotteet