Jula
Etsi
Etsi

Viileämpi koti lämpimällä säällä

Kun sää lämpenee, ei ole aina helppoa oleskella kotona, nukkumisesta puhumattakaan.
Kaikki toivo ei ole kuitenkaan menetetty – oikeilla tuotteilla ja joillakin
vinkeillä voit helposti saada viileämmän kodin lämpimällä säällä.

Tuuletin – puhaltaa ilmaa nopeasti ja helposti

Klassiselle tuulettimelle – joita on saatavana lattia-, pöytä- tai kattomalleina – on paikkansa useimmissa asunnoissa, kun halutaan viilentää nopeasti ja helposti. Tuuletin on pieni investointi, joka antaa paljon elämänlaatua – lisäksi sitä voidaan käyttää parantamaan kodin ilmanvaihtoa.

Bonusvinkki – paranna ilmanvaihtoa avaamalla ikkuna

Lämpiminä päivinä voit avata ovia tai ikkunoita asunnon eri osissa, jotta saat läpivedon. Tämä voi olla hyvä etenkin ilta-aikaan ja yöllä, kun ulkolämpötila on alhaisempi.

Ilmastointi – viilentää ilmaaja antaa miellyttävän sisäilman

Oikea ilmastointi tai siirrettävä ilmastointilaite käyttävät samaa tekniikkaa kuin jääkaapissa. Laite jäähdyttää sisäilmaa tehden siitä miellyttävämpää. Se ei ole aivan niin yksinkertainen kuin tuuletin, vaan viilentää tehokkaammin.

”Nuku kesällä paremmin käyttämällä ilmastointilaitetta makuuhuoneessa tunnin tai kaksi ennen nukkumaanmenoa”

Ilmanjäähdytin – tuulettimen ja ilmastointilaitteen välissä

Muistathan ilmanjäähdyttimen – se on tuuletinlaite, jossa on sisäänrakennettu säiliö vedelle ja kylmävaraaja, jotta se voi puhaltaa ulos kylmää ilmaa.

Bonusvinkki – sammuta elektroniikka!

Kotitalouselektroniikka antaa lämpöä, ja tiettyjen elektroniikkalaitteiden käyttö kannattaa minimoida kuumimmalla säällä. Sammuta silloin tietokone ja TV ja vältä uunin käyttämistä ruoanlaittoon.

Ilmalämpöpumppu – lämmittää,jäähdyttää ja kuivattaa

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös ilmastointilaitteena jäähdytystoiminnon avulla sekä ilmankuivaimena kosteudenpoistotoiminnon avulla. Toisin sanoen se on yhtä hyödyllinen kesällä kuin talvellakin.

Bonusvinkki – käytä verhoja ja kaihtimia

 Kun kodissa on lämmin, voit myös ehkäistä kuumuutta rajoittamalla valon pääsemistä sisään. Helppo keino tähän on käyttää kaihtimia ja verhoja tai vaihtoehtoisesti voit laskea markiisin alas kuumimpaan aikaan päivästä ja etenkin etelän suuntaan olevissa ikkunoissa.