Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

Hyllyjärjestelmä seinälle

Hard Headin hyllyjärjestelmä seinälle tarjoaa säilytystilaa kodin käyttämättömille seinäpinnoille. Asenna hyllyjärjestelmä seinälle esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, kellariin, autotalliin tai varastoon, niin saat lisää lattiatilaa siellä, missä tarvitset sitä eniten. Koska järjestelmä rakennetaan yhdistämällä kiskoja, kannattimia ja hyllytasoja, voit räätälöidä sen tarpeisiisi sopivaksi.

Eripituisia hyllytasoja säilytystarpeen mukaan

Aloita hyllyjärjestelmän suunnittelu hyllytasoista, sillä ne muodostavat säilytyspinta-alan. Kiskojen ja kannattimien määrä riippuu siitä, kuinka paljon säilytyspinta-alaa ja hyllytasoja tarvitset.


Huomioitavaa

Hyllytasoja on saatavana 80, 180 ja 248 cm:n pituisina ja 20–50 cm:n syvyisinä. Näin voit räätälöidä hyllyjärjestelmän tarkasti sen mukaan, kuinka paljon seinätilaa on huoneessa, johon järjestelmä tulee.
Luonnostele hyllyjärjestelmä etukäteen, jotta tiedät, kuinka paljon seinätilaa sinulla on käytettävissä.
 

Kannattimet ripustetaan seinäkiskoon hyllytasojen kiinnittämistä varten

Hyllytasot asennetaan kannattimien varaan. Ne on muotoiltu fiksusti niin, että ne voi ripustaa seinäkiskoon, joten niitä ei tarvitse ruuvata kiinni. Näin voit ripustaa kiinnittimet nopeasti ja voit jatkossa siirtää hyllytasoja helposti, jos haluat järjestää ne uudestaan.


Huomioitavaa

Tuplakannattimia on saatavana 17, 22, 27 ja 37 cm:n pituisina eri syvyisiä hyllytasoja varten. Esimerkiksi 40 cm:n syvyistä hyllytasoa varten tarvitset 37 cm:n pituisen kannattimen.
Jos aiot käyttää hyllyjärjestelmässä isoja 40 tai 50 cm:n syvyisiä hyllytasoja, varmista, että ne kiinnitetään kulmakannakkeisiin. Tämä on hyvä vaihtoehto alatasolle, jossa säilytetään painavampia tavaroita ja jossa pidempi ja syvempi hyllytaso on tarpeen.
 

Seinäkisko asennetaan seinälle kannattimien ja hyllytasojen kiinnittämistä varten

Seinäkiskot kiinnitetään seinään ruuvaamalla, ja kannattimet ja hyllytasot kiinnitetään niiden varaan. Kiskojen määrä ja niiden välinen etäisyys (C/C-mitta) vaihtelee sen mukaan, miten iso hyllyjärjestelmästä tulee ja miten paljon painoa sen täytyy kestää.


Huomioitavaa

Seinäkiskoja on saatavana 39, 71, 103, 120, 167 ja 199 cm:n pituisina. Pituus ratkaisee sen, kuinka monta hyllykerrosta voit asentaa sekä niiden välisen etäisyyden. 
Betoni-, tiili- ja laastiseinään asennettaessa tarvitaan iskuporakone reikien tekoon sekä kiila-ankkuri/tulppa kiinnittämiseen.
Varmista, että kiinnität kiskot suoraan ja oikeaan asentoon käyttämällä vesivaakaa tai laseria apuna asennuksen aikana.
 

Mitä työkaluja asentamiseen tarvitaan?

Ruuvinväännin
Poravasara/iskuporakone tarvittaessa
Metallinen kiila-ankkuri tai tulppa
Vesivaaka
Viivalaser
Tuumamitta