Jula
screenreader_text_site_main_search

Lumityökalut, jotka tekevät lumenluonnista helppoa

Lumen raivaaminen on helppoa, jos käytössäsi on oikeat lumityökalut. Minkä lumityökalun (-työkalujen) valitsisit? Tässä esittelemme erilaisia lumenraivausvaihtoehtoja ja annamme vinkkejä ja neuvoja. Tarjolla on useita vaihtoehtoja riippumatta siitä, onko sinulla tontti, jolla on laajoja alueita, jotka on puhdistettava lumesta, vai onko sinun vain luotava lumi portaiden ympärillä.

Bensiinikäyttöiset lumilingot - kaikenlaisen lumen poistamiseen laajoilta alueilta

Bensiinikäyttöisissä lumilingoissa on usein vaihteet, tehokas moottori ja suuri työleveys, joiden ansiosta ne soveltuvat pitkiin ja vaativiin lumenraivausrupeamiin. Nämä järeät koneet voivat puhdistaa paljon lunta laajoilta alueilta - niin märkää, kovaa kuin kevyttä lunta.

Vinkki!

Poistoputkella varustetuissa lumilingoissa imu- ja poistoaukkoon voidaan levittää silikonisuihketta, jotta lumi lentää vielä kauemmas.

Johdolliset tai akkukäyttöiset lumilingot - kätevä apu pienemmillä pinnoilla

Sähkökäyttöiset lumilingot soveltuvat hyvin lumen poistamiseen pienemmiltä alueilta, kuten autotallin pihatieltä tai postilaatikolle johtavalta käytävältä, kun kyse on kevyestä uudesta lumesta. Niitä on helppo käyttää, niiden melutaso on alhaisempi, pakokaasupäästöjä ei synny ja huoltotarve on minimaalinen.

Mutta... entä sähköinen lumilapio?
Sähköinen lumilapio on perinteisen lapion ja lumilingon risteytys. Sen avulla voit pitää kulkuväylät ja pienemmät alueet puhtaana lumesta nopeammin kuin perinteisellä lapiolla. Sitä käytetään kuten tavallista lapiota, mutta sen sijaan, että lumi seuraisi lapiota, lumiruuvi heittää lunta eteenpäin.

Vinkki!

Sähkökäyttöiset työkalut tarvitsevat jatkojohdon (ja vikavirtasuojakytkimen, jos pistorasiassa ei ole sellaista). Jatkojohto määrittää toimintasäteen ja liikkumisvapauden, mutta sen pituus ei saisi olla yli 20–25 metriä.

Käsikäyttöiset lumityökalut

Lumentyönnin ja lumilapio

Klassinen lumentyönnin tai lumilapio kuuluvat useimpiin kotitalouksiin. Riippumatta siitä, onko sinulla isompi lumilinko käytössäsi, joskus on kätevämpää ottaa tämä työkalu esiin pienempiä lumenluontitöitä varten, kuten oven ulkopuolen, portaiden ympäristön ja auton ympäristön raivaamiseksi.

Lumikola

Lumikolat eroavat lumilapioista siinä, että niissä on leveämpi ja syvempi terä. Näin jokaisella kuormalla voidaan raivata enemmän lunta, ja lisäksi alapuoli liukuu kevyesti lumen päällä. Toisin sanoen lumikola on loistava työkalu lumen luontiin suurilta pihoilta ja pinnoilta nopeasti ja tehokkaasti.

Lumenpudotin - lumityökalu, joka on erityisesti suunniteltu lumen poistamiseen katolta

Pitääkö lumi saada pois katolta? Silloin lumenpudotin on oikea työkalu sinulle. Käyttäjään päin suunnatun terän ja pitkän, usein teleskooppisen varren ansiosta pääset korkeammalle ja pidemmälle kuin muilla lumityökaluilla.