Jula
screenreader_text_site_main_search

Huomioitavaa pattereita ostaessasi

Tarvitseeko kotisi lisälämmitystä? Sähköpatterit ja öljytäytteiset patterit ovat huoltovapaita lämmönlähteitä, joita voidaan siirrellä tai asentaa seinälle tarpeen mukaan. Mutta mitä sinun pitäisi ottaa huomioon, kun ostat patterin? Vastaamme muutamiin yleisiin kysymyksiin!

Kuinka monta wattia elementissä pitäisi olla?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että normaalisti eristetyssä huoneessa tarvitaan 60–75 wattia neliömetriä kohti. Näin ollen 600–750 watin patteri voi olla sopiva lisälämmönlähde 10 neliömetrin huoneeseen.

Muista! Lämmitystarpeesi vaihtelee kuitenkin eristyksen, ikkunoiden paksuuden ja huonekorkeuden mukaan.

Mitä ovat öljytäytteiset patterit? Miten ne eroavat tavallisista sähköpattereista?

Öljytäytteiset patterit on täytetty öljyllä, ja sen sijaan, että ilmaa lämmitettäisiin suoraan, vastukset lämmittävät öljyä, jolloin lämpösäteily leviää tasaisesti koko patterin pinnalta. Koska lämpeneminen on hitaampaa, sopivan huonelämpötilan löytäminenvoi olla helpompaa. Öljytäytteiset patterit eivät myöskään haise palaneelta pölyltä.

Tavalliset sähköpatterit ovat suoraan sähköllä lämpeneviä vastuksia, mikä tarkoittaa, että ne tarjoavat nopean lämmityksen. Sähköpatterit on usein varustettu digitaalisesti säädettävillä termostaateilla ja ajastimilla, joiden avulla lämmitystä voidaan säätää tarpeen mukaan.

Pitäisikö minun hankkia elektroninen termostaatti vai bimetallitermostaatti?

Elektroniset termostaatit ovat yleensä tarkempia ja tuottavat hieman tasaisempaa lämpöä, minkä lisäksi ne pitävät usein vähemmän ääntä. Siksi ne ovat hyvä valinta äänelle ja lämpötilalle herkissä tiloissa. Bimetallitermostaatit ovat mekaanisia, ja ne toimivat hyvin pattereissa, joiden on tarkoitus tuottaa yleistä lisälämpöä.

Vinkki!

Elektronisella termostaatilla varustettu patteri on usein hiljaisempi, ja siksi se sopii paremmin ääniherkkiin tiloihin, kuten makuuhuoneeseen.

Missä pattereissa on tuuletin?

Joissakin pattereissa on tuuletin, joka levittää lämpöä huoneeseen. Patterit voidaan helposti siirtää sinne, missä niitä tarvitaan, joten ne ovat optimaalisia pienissä tiloissa, joissa tarvitaan nopeaa lisälämmitystä. Valitse tehotila ja säädä lämpötilaa tarpeen mukaan. Jos tarvitset paljon lämpöä, kannattaa tutustua lämpöpuhaltimeen tai rakennuspuhaltimeen.

Valitse puhallinlämmitin, kun haluat lämmittää pienen tilan nopeasti!