Mene suoraan sisältöönMene suoraan hakuunMene suoraan hakuun
Jula

12 V:n aurinkopaneelit asuntovaunuun, matkailuautoon, veneeseen ja mökille

Tuota oma energiasi retkeillessä 12 V:n aurinkopaneeleilla! Muutama vuosi sitten aurinkopaneelit olivat jotain, mistä monet vain haaveilivat. Täydellinen 12 V:n aurinkopaneelipaketti asuntovaunuun, matkailuautoon, veneeseen tai mökille. Lue lisää itsetuotetun aurinkoenergian eduista!

Miksi minulla pitäisi olla 12 V:n aurinkopaneelit?

Säästä rahaa: Aurinkopaneelien tuottama sähkö on edullisempaa kuin maksaa sähköstä leirintäalueella, maavirrasta venesatamassa tai kiinteistä sähköasennuksesta kesämökillä.

Ole riippumaton: Voit tuottaa sähköä missä tahansa retkeillessäsi, saat sähköä käyttöösi myös leiriytyessäsi luonnossa tai pysäköintialueella.

Ympäristöystävällinen ja ilmainen sähkö: Aurinkopaneelien tuottama sähkö on sekä ympäristöystävällistä ja täysin ilmaista tuottaa.

 

Miten aurinkopaneelit toimivat?

Aurinkopaneelit ottavat auringonvaloa talteen ja muuntavat sen sähköksi. Sähkö kulkee sitten lataussäätimeen, joka mukauttaa jännitteen siten, että sillä voidaan ladata 12 V:n akku (auton akku, veneily-/vapaa-ajan akku tai vastaava). Akkuun varastoidaan virtaa käyttövalmiiksi, kun tarvitset sitä.

Ota huomioon!

 • Asuntovaunun aurinkopaneelijärjestelmä vaatii aurinkokennopaneelin, lataussäätimen ja auton akun.
 • Aurinkopaneelien tuottamaa sähköä ei käytetä suoraan, vaan sillä ladataan akkua. Näin aurinkopaneelit lataavat akun valoisaan aikaan, jotta sähköä voidaan käyttää myös auringon laskettua.

Miten paljon sähköä aurinkopaneelit voivat tuottaa?

Kun sinulla on riittävän suuri tai monta aurinkopaneelia sekä akkua voit tuottaa periaatteessa kaiken tarvitsemasi sähkön veneeseen, asuntovaunuun tai matkailuautoon retkeillessäsi. Voit helposti rakentaa suuremman aurinkopaneelijärjestelmän, jossa on useita akkuja ja aurinkopaneeleja, jos haluat esim. tuottaa itse sähköä kesämökille.

Kuinka suuren aurinkopaneelijärjestelmän tarvitsen?

 • Pieni järjestelmä – tarjoaa varasähköä, pienempään sähkönkulutukseen
  N. 100 W:n aurinkopaneelit ja n. 95 Ah:n akku
 • Keskisuuri järjestelmä – voi tuottaa suuren osan sähköstä, jota käytetään retkeiltäessä
  N. 150–200 W:n aurinkopanelit ja vähintään kaksi n. 95 Ah:n akkua
 • Suurempi järjestelmä – omaan sähköntuotantoon esim. kesämökillä
  Varaa vähintään n. 400 W:n aurinkopaneelit ja 3–4 n. 95 Ah:n akkua.

Kuinka suuren akun ja kuinka monta akkua tarvitsen?

Se, miten suuren akun ja miten monta akkua tarvitset, riippuu hieman siitä, miten suuren aurinkopaneelijärjestelmän rakennat. Voi olla hyvä lähtökohta pyrkiä vähintään kahteen n. 95 Ah:n akkuun sekä keskisuurissa että suurissa järjestelmissä.

Ota huomioon!

Jos sinun pitää tuottaa enemmän sähköä, voit viimeistellä järjestelmän useilla aurinkopaneeleilla. Voi myös olla, että akkukapasiteetti on pullonkaula, ja että paneeleiden tuottama sähkö ei voi kulkea mihinkään, jos akku on jo täynnnä. Sinun on toisin sanoen hankittava suurempi akku tai enemmän akkuja, jotta saat enemmän energiaa.


Nyt voit tuottaa omaa sähköä retkeillessäsi!

36 Tuotteet

36 Tuotteet